24u service: 079 331 40 31  E-mail: info@zoetglas.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en verbeteren.

Klik op `Accepteren` om hiermee akkoord te gaan.

Accepteren

Hardglazen deuren, douchedeuren en inloopdouches. Glashandel Zoetermeer.

View the embedded image gallery online at:
http://www.zoetglas.nl/nieuws#sigProId6273286064

 Keukenachterwand glas:

Glashandel Zoetermeer levert en monteert hittebestendig veiligheidsglas voor uw nieuwe of bestaande keuken. Veiligheidsglas in elke RAL kleur is mogelijk. Glanzend of gematteerd. We leveren al ruim 20 jaar glazen keukenachterwanden door het hele land. Kies ook voor een mooie hygiënische oplossing in uw keuken en laat het vakkundig plaatsen door Glashandel Zoetermeer. De Zoetermeerse Glashandel B.V. is hierin dé specialist! Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan!

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of (HR+)dubbel glas kunt u geld besparen. U voorkomt er bovendien warmteverlies mee. Vooral in oude huizen valt winst te behalen. De overheid helpt u om energie te besparen door btw-tarieven te verlagen en goedkope leningen mogelijk te maken.

Fonds energiebesparing voor huiseigenaren

Vanaf 1 november 2013 kunt u als huiseigenaar een goedkope lening krijgen voor energiebesparing in de woning. Hiervoor kunt u een beroep doen op het nationaal energiebesparingsfonds. Dit is een maatregel uit het Energieakkoord. De overheid stelt samen met banken en andere investeerders geld beschikbaar via dit fonds. In totaal gaat het om een bedrag van € 740 miljoen.

U kunt als woningbezitter de lening inzetten voor energiebesparende verbouwingen zoals:

 • isolatie (bijvoorbeeld vloer, gevel of dak);
 • (HR+)dubbel glas;
 • warmtepompen;
 • energiezuinige ventilatie en ketels.

Daarnaast wil de Rijksoverheid energiebedrijven de mogelijkheid geven om hun klanten goedkoop geld te lenen voor energiebesparende maatregelen. U kunt dan de lening via de energierekening terugbetalen.

Laag btw-tarief renovatie en herstel woningen

Voor de arbeidskosten van het isoleren van vloeren, muren en daken geldt het lage btw-tarief van 6%. Tot eind 2014 is het btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen verlaagd van 21% naar 6%.

Isolatiemaatregelen kiezen

Breng eerst in kaart welke isolatie al in uw woning aanwezig is. Dat bepaalt welke maatregelen voor uw huis het meest geschikt zijn. Met een kleine investering kunt u snelle winst behalen door:

 • naden en kieren aan te pakken;
 • cv-leidingen in onverwarmde ruimten te isoleren;
 • folie achter uw radiatoren te plakken.

Een grotere investering is nodig voor de isolatie van spouwmuur, gevel, vloer en dak.

Soorten isolatie

 • Vloerisolatie

  Ongeveer 15% van de warmte in huis ontsnapt via de vloer op de begane grond. Goede vloerisolatie bespaart energie en scheelt koude voeten.

 • Gevelisolatie

  De gevel is een muur die grenst aan de buitenlucht. Bij gevelisolatie wordt aan de binnenzijde of buitenzijde isolatie aangebracht. Daardoor verliest de woning minder warmte.

 • Dakisolatie of vlieringisolatie

  Via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Om dit warmteverlies te verminderen, kunt u aan de binnenzijde of buitenzijde van het dakbeschot van een pannendak isolatiemateriaal (laten) aanbrengen.

 • Isolatie door (HR+) dubbel glas

  Er zijn verschillende soorten HR+ dubbel glas met verschillende isolatiewaarden.

bron: http://www.rijksoverheid.nl

Ventilatie in huis is van groot belang voor een gezonde woonomgeving. In veel woningen wordt niet goed geventileerd waardoor allergieën of problemen aan de luchtwegen kunnen optreden. Vanaf vandaag kunnen mensen daarom met vragen over ventilatie terecht bij het Informatiepunt Ventilatie. Het Informatiepunt bestaat uit een helpdesk  en een website voor vragen over de ventilatie van woonhuizen. Bewoners met specifieke vragen kunnen hier telefonisch advies krijgen. Huurders kunnen terecht bij de Woonbond en woningeigenaren bij Vereniging Eigen Huis.

Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu): “Het is belangrijk dat bij het besparen van energie in een woning ook rekening gehouden wordt met het binnenmilieu. We moeten ervoor zorgen dat de ene maatregel niet ten koste gaat van de andere”.

Goede ventilatie belangrijk

Weinig mensen staan stil bij het belang van goede ventilatie. Frisse lucht in huis kan gezondheidsklachten en vervelende zaken als schimmel voorkomen. Juist nu huizen steeds beter geïsoleerd zijn, gaat de ventilatie niet meer vanzelf en moet er op andere manieren geventileerd worden. Het Informatiepunt kan mensen helpen om bij het isoleren van hun huis ook te zorgen voor voldoende frisse lucht.

Gezamenlijk initiatief

Vorig jaar heeft een groot aantal organisaties in de bouw- en vastgoedsector een Actieplan opgesteld om de kwaliteit van ventilatievoorzieningen te verbeteren. De instelling van het Informatiepunt is het eerste tastbare resultaat van dat plan. Het Informatiepunt is een initiatief van de Woonbond, Vereniging Eigen Huis, de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), VACpunt Wonen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het initiatief wordt ondersteund door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

De Zoetermeerse Glashandel B.V. levert en monteert alle soorten ventilatieroosters op beglazing in uw woning. Belt u vandaag nog voor een afspraak!

In de begrotingsafspraken 2014 die het kabinet heeft gemaakt met D66, ChristenUnie, SGP en de coalitiepartijen is afgesproken dat de tijdelijke BTW verlaging op bouw en renovatie wordt verlengd. Het lage BTW tarief geldt nu voor geheel 2014. Dit blijkt uit de brief die van de Minister van Financiën de heer Dijsselbloem aan de 2e kamer heeft gestuurd.

UITLEG BTW REGELING

De BTW op bouw en renovatie is nu 6% in plaats van 21%. Het gaat hier om een tijdelijke maatregel, die in is gegaan per 1 maart 2013 en nu doorloopt over geheel 2014. klik hier voor de brief aan de 2e kamer. Het verlaagde percentage geldt voor de arbeidscomponent van de definitieve factuur van verbouw en onderhoud van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Het moment waarop de dienst wordt afgerond, is bepalend voor toepassing van het verlaagde btw-tarief. Het werk dient afgerond te worden in de periode van 1 maart 2013 tot einde 2014.
Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ons werkgebied

Voor ruitschade werken we in de regio: Zuid Holland, Zoetermeer, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp, Pijnacker, Delfgauw, Delft, Alphen a/d Rijn, Leiden, Rotterdam, Den Haag, Moordrecht.
Voor alle overige glas projecten werken wij door heel Nederland.

Contact Details

Zoetermeerse Glashandel Van den Heuvel B.V.
Edisonstraat 71
2723 RS Zoetermeer (wijk 23)