brandwerend glas

BRANDWEREND GLAS

De afgelopen jaren zijn de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot brandveiligheid in kantoren en woonruimtes flink aangescherpt. Het bouwbesluit richt zich op brandcompartimentering (de omgeving beschermen tegen brand). De constructie waarin de brandwerende beglazing geplaatst wordt dient in zijn geheel te voldoen aan de geldende normen.

Voorbeelden van gebouwen waar brandwerende beglazing gebruikt wordt:

  • ziekenhuizen, klinieken, rusthuizen
  • schoolgebouwen – restaurants
  • hotels – winkels
  • commerciële centra  – kantoorgebouwen, industriële gebouwen
  • vlieghavens, trein- en metrostations
  • musea

De Zoetermeerse Glashandel levert en plaatst diverse soorten brandwerende (isolerende) beglazing.  Voorbeelden hiervan zijn Pyroguard, Pyrobelite en Vetroflam. De keuze van het product is afhankelijk van regelgeving, toepassing en het type kozijn. Wij leveren Pyroguard uit voorraad.

Pyroguard bestaat uit twee of meer lagen floatglas met een speciaal ontwikkelde tussenlaag van epoxyhars. Door het unieke procédé ontstaat een glassoort met uitstekende eigenschappen, die uitermate geschikt is om te voldoen aan de Nederlandse markteisen (NEN 6069 en NEN 3569).

Het is toepasbaar voor zowel de 30-minuten als de 60-minuten brandwerende markt en kan standaard gebruikt worden in zowel enkele als dubbele beglazing.  Het glas is vlamdicht (NEN 6069) en tijdens brand wordt het glas ondoorzichtig. Het is tweezijdig vuurbelastbaar en is standaard letselbeperkend volgens NEN 3569. Het is UV-bestendig en daarom zeer geschikt voor buitentoepassingen.

WAAROM DE ZOETERMEERSE GLASHANDEL?

De Zoetermeerse Glashandel Van den Heuvel B.V. is al ruim 45 jaar de glasleverancier voor zowel de particuliere als zakelijke markt in de regio Zuid-Holland. Door onze jarenlange ervaring, persoonlijke service, betrouwbaarheid en vakkundige montage bent u bij ons altijd aan het juiste adres.

MEER INFORMATIE?

Neem voor meer informatie contact op met de Zoetermeerse Glashandel Van den Heuvel B.V. via 079 331 40 31 of info@zoetglas.nl
Of vraag direct een offerte aan!

© Copyright 2018 Zoetermeerse Glashandel B.V.