GELAAGD VEILIGHEIDSGLAS

Wist u dat alleen al in Nederland jaarlijks ongeveer 130.000 ongelukken gebeuren met glas? Er wordt tegenwoordig steeds vaker veiligheidsglas toegepast. In veel situaties is het zelfs verplicht. Veiligheidsglas kan je onderverdelen in 2 soorten met hierin weer de verschillende varianten.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door transparante en onzichtbare folielagen. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt. De folielagen houden het glas bij elkaar. Gelaagd glas is dus wel veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas. Gelaagd glas is aan te bevelen voor bijv. balkonruiten, dakbeglazing en panelen in trapleuningen. Volgens NEN3569 is het verplicht om glas onder 85 cm van het vloeroppervlak ivm letselschade uit te voeren in gelaagd (isolatie)glas.

Gehard glas

Gehard glas is ongeveer 5x zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Bij breken valt het uit elkaar in kleine stukjes (zoals bijvoorbeeld de zij- en achterruit van een auto), die geen diepe wonden kunnen veroorzaken. Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken, zoals tochtdeuren en buitenpuien. Omdat er na de breuk een gat ontstaat mag gehard glas niet worden toegepast op plaatsen waar dat gevaarlijk kan zijn voor doorval, zoals bij balustrades. Gehard glas wordt gebruikt voor o.a. glazen deuren, douchewanden, meubels, glazen achterwand bij fornuis en alle toepassingen waar een verbeterde weerstand tegen thermische of mechanische spanning is vereist

WAAROM DE ZOETERMEERSE GLASHANDEL?

De Zoetermeerse Glashandel Van den Heuvel B.V. is al ruim 45 jaar de glasleverancier voor zowel de particuliere als zakelijke markt in de regio Zuid-Holland. Door onze jarenlange ervaring, persoonlijke service, betrouwbaarheid en vakkundige montage bent u bij ons altijd aan het juiste adres.

MEER INFORMATIE?

Neem voor meer informatie contact op met de Zoetermeerse Glashandel Van den Heuvel B.V. via 079 331 40 31 of info@zoetglas.nl
Of vraag direct een offerte aan!

© Copyright 2018 Zoetermeerse Glashandel B.V.